Goederen

De locatie van Durme-Natie, in het hartje van de haven van Antwerpen, is zonder twijfel een uniek zakenvoordeel. Vooral naar handelaren, producenten en industrie toe. Bijna al de internationale carriers opereren in onze achtertuin. Dankzij onze centrale locatie in Europa hanteren we ook een lage transportkost en snelle transit-periode. Al deze parameters verlagen op hun beurt dan weer de CO2 afdruk.

De belangrijkste site van Durme-Natie is het zogenaamde Eco-Center. Dit is een hermetisch afgesloten, hoog beveiligde opslagruimte. Camera’s houden voortdurend de activiteiten in het oog en alles verloopt volgens de nodige maatregelen wat betreft veiligheid en gezondheid. De faciliteiten die ter beschikking staan van onze cliënten werden gebouwd met respect voor de huidige ecologische voetafdruk en lopen volledig op zonnepanelen. Ook zijn onze ruimtes goed geïsoleerd om zo grote temperatuurschommelingen te vermijden. All de loodsen, inclusief de werkgebieden zijn voorzien van brandalarmen en blussystemen.

Verder zijn al de ruimtes conform “ICE Futures US & Europe” voor het opslaan van koffie en cacao in zakken, big bags en bulk. Voor bijkomende management doeleinden worden we ook gesteund door al de grote Internationale banken voor de aandelen in onze bewaring. Wij zijn ook Liffe en ICE gecertificeerd en beschikken over een AEO, UTZ en BIO-certificaat.

Onze wereldwijde services voorzien de perfecte benodigdheden voor soft-commodities. Onze locatie in een van Europa’s meest centrale haven geeft ons bedrijf of uw grondstoffen het concurrentieel voordeel ten opzichte van de markt. Zowel import als export behoort tot onze expertise. Ons netwerk bereikt dan ook elke continent. U kan de opties onderaan raadplegen:

Koffie

Er bestaat geen twijfel dat groene koffie steeds de meest gangbare koopwaren zijn en waarschijnlijk ook altijd zullen blijven. Handelaars, Industrie en producenten, rekenen op ons voor de ontvangst van internationale zendingen, professionele stockage (ook voor Bio en/of UTZ), kwaliteit- en kwantiteitscontroles, adequate sampling, analyses, rapportering, stock beheer enzovoort.

Hierbovenop is Durme-Natie ervaren en goed voorzien van de nodige middelen om ten volle te kunnen beantwoorden aan de noden zoals blending via silo, bulklading, herzakken, markeren, labellen, pallet-plaatsing van kleine lots enzovoort.

Cacao

Waarbij de belangrijkste focus nog bij koffie was, investeerde Durme-Natie over de jaren heen in een extra infrastructuur voorzien van uitrusting en mankracht zodanig cacao te kunnen verhandelen.

Ondertussen groeide DurmeNatie uit tot een vooraanstaande speler in de wereldwijde cacao business. Afgezien de import- of exportwijze. Dit wil zeggen; door vrachtwagens, containers, opleggers, zakken, in bulk, … Durme-Natie zal steeds op een professionele wijze dergelijke operaties tot een veilig einde brengen. Dit zorgt voor een groeiend vertrouwen bij de industrie en de producenten. Dankzij de "ICE Futures Europe Licensed and Certified” rekenen meeste handelaren op ons voor de stockage en aflevering naar de beurs.

Malt

Durme-Natie voorziet diensten als een consolidatie en wereldwijde distributie-hub voor verschillende Europese handelsbedrijven wat betreft Malt. Al deze soorten malt, gestockeerd per SKU in hiervoor voorziene magazijnen, worden per call of instructie op professionele wijze geladen in containers en wereldwijd verscheept naar internationaal cliënteel. (USA, Canada, VerreOosten, Centraal-Amerika, …)

Algeme Cargo

Durme-Natie heeft de know-how en blijft steeds tot uw dienst voor het verhandelen en stockeren van alle soorten “ongevaarlijke” verpakte producten. Honing in vaten is zulk een voorbeeld van algemene cargo waarbij de volledige range van nodige ingrepen en administratie op een professionele wijze worden gemanaged vanaf hun aankomst tot bij hun eindbestemming in Europa.

Apart van de commerciële en/of termijnmarkt-stockage van SDU, LDU en/of BDU zorgt Durme-Natie ook voor de kwaliteits- en kwantiteitscontrole, adequate sampling, analyses, rapportering, stock beheer enzovoort. Al de bijkomende administratie zoals douane-formaliteiten, certificaten, enzovoort maken deel uit van ons takenpakket als ervaren team. Durme-Natie is ICE Futures US & Europe Licensed and Certified. Durme-Natie heeft ook de infrastructuur, de uitrusting en de ervaring om cross-docking te managen.